1 prosinca, 2020

IDEALAN ČAJ ZA VAS

Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da utjecaj te tečnosti na vas, također, zavisi i od vaše krvne grupe?

Krvna grupa A – Ovi ljudi skloni su stresu. Za ljude sa ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cvijeta čistog jasmina ili sa kombinacijom zelenog čaja Ying Hao. Također, se savjetuju neven i majčina dušica.

Krvna grupa B – Osobe sa ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj, ili organski robios poznata afrička mahunarka. Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvježavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB – Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, ali imaju smanjen libido. Njima se savjetuje određena vrsta zelenog čaja, čaja od božura i konzumaciju žutih čajeva. Mješavina zelenog čaja i nane se naročito preporučuje. Dobra kombinacija je kopriva sa mentom koja je veoma dobra za ovu grupu.

Krvna grupa 0 – Osobe koje imaju nultu krvnu grupu treba da izbjegavaju mlijeko i gluten. Ovim osobama se savjetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija, kako navode stručnjaci, jeste mješavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho.